Hva er kildene til fibergrovfôrcellulose?
Hva er kildene til fibergrovfôrcellulose?

Video: Hva er kildene til fibergrovfôrcellulose?

Video: Hva er kildene til fibergrovfôrcellulose?
Video: Kilder og kildebruk Del 3: Plagiat 2024, Mars
Anonim

Typer og kilder til kostfiber

Næringsstoff Mattilsetning Kilde/Kommentarer
Cellulose E 460 frokostblandinger , frukt , grønnsaker (i alle planter generelt)
Kitin - i sopp, eksoskjelett av insekter og krepsdyr
Hemicellulose frokostblandinger , kli, tømmer, belgfrukter
Heksoser - hvete, bygg

Med tanke på dette, hva er kildene til grovfôr?

Grovfôr er den delen av plantemat, som f.eks helkorn , nøtter, frø , belgfrukter , frukt , og grønnsaker , som kroppen din ikke kan fordøye. Imidlertid er det en viktig matkilde for de gunstige bakteriene i tarmen din.

På samme måte, hva er forskjellen mellom grovfôr og fiber? Kostholdsmessig fiber og grovfôr er stort sett det samme. Løselig fiber er geléaktig og løses opp i vann. Kjøttet av frukt og grønnsaker (uten skinn) er løselig, det samme er havre og bønner. Uløselig fiber er " grovfôr ." Det er det som holder fordøyelsessystemet i bevegelse.

I denne forbindelse, hva er en god kilde til kostfiber?

Gode kilder inkluderer bygg, havregryn, bønner, nøtter og frukt som epler, bær, sitrus frukt , og pærer. Mange matvarer inneholder både løselig og uløselig fiber. Generelt er det slik at jo mer naturlig og ubehandlet maten er, jo høyere er den i fiber. Det er ingen fiber i kjøtt, meieriprodukter eller sukker.

Hvordan hjelper grovfôr med fordøyelsen?

Det kalles noen ganger grovfôr eller bulk. Fiber er viktig for å beholde fordøyelsen tarmkanalen fungerer jevnt. Siden vi gjøre ikke fordøye det, fiberen i maten passerer inn i tarmen og absorberer vann. Ufordøyd fiber skaper "bulk" slik at musklene i tarmen kan skyve avfall ut av kroppen.

Anbefalt: