Er Cocoyam bedre enn yam?
Er Cocoyam bedre enn yam?

Video: Er Cocoyam bedre enn yam?

Video: Er Cocoyam bedre enn yam?
Video: How To Make Best Cocoyam Fufu | beginner Friendly Method #fufu 2024, Mars
Anonim

“ Cocoyam har bedre ernæringsmessige kvaliteter enn andre rot- og knollvekster som kassava og yam , med høyere protein-, vitamin- og mineralinnhold. En allsidig stift, cocoyam kan også brukes som avvenningsmat, mens bladene kan tilberedes som grønnsaker.

Med tanke på dette, hva er forskjellen mellom yam og cocoyam?

Som substantiv forskjellen mellom yam og cocoyam er det yam er vann mens cocoyam er ny cocoyam : xanthosoma'', spesielt ''xanthosoma sagittifolium, eller den spiselige roten til den planten; malanga.

Dessuten, er yams sunt for deg? Yams er næringstette knollgrønnsaker som finnes i mange farger. De er en stor kilde til fiber, kalium, mangan, kobber og antioksidanter. Yams er knyttet til ulike Helse fordeler og kan øke hjernen Helse , redusere betennelse og forbedre blodsukkerkontrollen.

Med hensyn til dette, hvilken Yam er den sunneste?

Søtpoteter er mer næringsrike enn yams. Søtpoteter og yams er begge sunne matvarer, og de ser like ut. Søtpoteter har imidlertid høyere konsentrasjoner av de fleste næringsstoffer og mer fiber.

Er yams bedre enn poteter?

Sammendrag: Søt poteter er lavere i kalorier og høyere i betakaroten og vitamin C enn yams . Yams har litt mer kalium og mangan. De inneholder begge anstendige mengder B-vitaminer.

Anbefalt: