Innholdsfortegnelse:

Er krabbeeplebær giftige?
Er krabbeeplebær giftige?

Video: Er krabbeeplebær giftige?

Video: Er krabbeeplebær giftige?
Video: navle (den krabbe og er florb) 2024, Mars
Anonim

De krabbe epletre i seg selv er det ikke giftig til mennesker, selv små barn, hvis de gnages på eller svelges. Den eneste bekymringen med krabbeepler er fruktfrøene, også kalt pips, som inneholder spormengder av amygdalin. Spiser en enorm mengde krabbeeple frø kan forårsake problemer.

På samme måte, er krabbeeplebær giftige for hunder?

Som med full størrelse epler , stilkene, bladene og frøene til krabbeepler inneholder cyanogene glykosider, eller cyanid -- giftig til valper og hunder . Dette kan forårsake oppkast, diaré, redusert oksygen i blodet, redusert hjertefrekvens, anfall, koma og til og med død. Hvis valpen din spiser krabbeepler , sørg for at det bare er kjøttet.

Videre, hva skjer hvis du spiser en crabapple? Mens krabbeepler ikke er ofte spist på grunn av deres sure smak, de er ikke spesielt farlige. Gropene og frøene til mange frukter inneholder kjemikalier som metaboliseres til giftstoffer, men denne delen av frukten er vanligvis ikke spist . Krabbeepler kan gi du vondt i magen hvis du spiser noen få, men de vil ikke forårsake forgiftning.

Herav, kan du spise Crabapple-bær?

Frukt fra prydplanter, som f.eks crabapples og chokecherries, er ikke giftige og kan bli spist. I mange tilfeller er det imidlertid ikke verdt innsatsen. Frukten til mange prydplanter er sur eller bitter. Noen har veldig liten frukt med lite kjøtt eller fruktkjøtt.

Hva slags krabbeepler er spiselige?

Spiselige krabbe-eplevarianter

  • Centennial Crab apple produserer frukt av høy kvalitet som er deilig fersk fra treet.
  • Chestnut Crabapple brukes ofte som en pollinator for andre epler.
  • Dolgo aka Dalgo krabbeeple fungerer godt som et dekorativt og spiselig fruktproduserende tre.

Anbefalt: