Hva brukes fem krydderpulver til?
Hva brukes fem krydderpulver til?

Video: Hva brukes fem krydderpulver til?

Video: Hva brukes fem krydderpulver til?
Video: Five-Spice Powder Recipe ผงพะโล้ - Hot Thai Kitchen 2024, Mars
Anonim

Fem - krydderpulver er en krydderblanding av bakken krydder , vises som en tørr brun pulver . I det kinesiske kjøkkenet er det oftest brukt for å smaksette braisert eller stekt kjøtt-, fisk- og fjærferetter, og kan inkluderes i marinader og rubs.

Her, hva er det i et pulver med fem krydder?

Fem krydderpulver er en blanding av kanel, nellik, fennikel, stjerneanis og Szechwan pepperkorn. Noen oppskrifter inneholder også ingefær, muskat og lakris.

er Five Spice bra for deg? Helsemessige fordeler av fem - krydder pulver Kanel er kjent for å ha antioksidant- og antidiabetiske egenskaper og er også et antiseptisk og anti-inflammatorisk middel. Dens essensielle oljer inkluderer eugenol, en duftende forbindelse som er et effektivt antiseptisk middel.

På samme måte, er pulver med fem krydder det samme som kinesisk fem krydder?

??; pinyin: wǔxiāng fěn) er en krydder blanding av fem eller mer krydder brukes overveiende i nesten alle grener av kinesisk kjøkken og vietnamesisk mat.

Fem-krydder pulver
Fem-krydder pulver
kinesisk ???
Bokstavelig betydning "fem krydders pulver"
vis transkripsjoner

Kan jeg bruke blandet krydder i stedet for 5 Spice?

En kombinasjon av kajennepepper, kanel og malt nellik kan være en gjennomførbar erstatte fem krydder pudder som det dekker det meste av de fem . Et annet alternativ er å gjøre bort med pulverisert krydder totalt. I stedet , legg til en skvett sambuca i retten.

Anbefalt: